HTML

Ha bevezetjük a mindennapi testnevelést, akkor hány tornaórát kell tartani egy nap egy nyolc-osztályos általános iskolában, ahol minden évfolyamon három osztály van? És ha az iskolának 1 azaz egy tornaterme van, akkor hol lehet ezt az (ebben a pillanatban még) ismeretlen számú tornaórát megtartani?

Megoldás:

Nos, kedves minisztériumi dolgozók, a megoldás: 3x8=24. Tehát napi 24 tornaórát kell megtartani a kérdéses iskolában.

Ezt pedig az iskola egyetlen tornatermében megtartani csak akkor lehet, ha a gyerekek éjjel is járnak iskolába (ezt remélhetőleg nem kell külön levezetni). Természetesen nem mindenki, csak azok az osztályok, akiknek este 10 és reggel 6 között van a tornaórájuk. Feltételezhetjük ugyanakkor, hogy az adott iskolának van egy darab sportpályája is - mondjuk egy műfüves focipálya. Ekkor létezik egy olyan megoldás, hogy csak reggel 8-tól este 8-ig járnak iskolába a gyerekek, és amíg a tornateremben van az egyik osztály, addig a másik osztálynak szabadtéri tornaórát tartanak. Persze ekkor a műfüves focipályáról nyugodtan le lehet szerelni a kapunkat - hiszen 28-30 gyerekkel úgysem lehet kispályás futballmeccset rendezni.

Hogy is szól a 4000éves kinaji bölcsesség? Ha nem értesz hozzá, ne piszkáld!

Persze ha valaki a szorzótáblát sem tanulta meg, akkor miért várnánk el tőle, hogy 4000éves kinaji bölcsességeket ismerjen - vagy pláne gondolkozzon?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://generalfailure.blog.hu/api/trackback/id/tr305529185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása