HTML

General Failure

Who is this General Failure? And why is he reading my drive???

Friss topikok

Címkék

Vizsgáljuk meg az alábbi két szövegrészletet:

"Nem ismerjük el az 1949. évi kommunista alkotmányt, mert egy zsarnoki uralom alapja volt, ezért kinyilvánítjuk érvénytelenségét."

(Magyarország Alaptörvénye - Preambulum)

"2. Ezt az Alaptörvényt az Országgyűlés az 1949. évi XX. törvény 19. § (3) bekezdés a) pontja és 24. § (3) bekezdése alapján fogadja el."

(Magyarország Alaptörvénye - Záró rendelkezések)

Tehát nem ismerjük el, de azért pár sorral később hivatkozunk rá. Margit, ez noooormális?

Vagy nézzük a következő kettőt:

"Én ........................................, a Magyar Köztársaság Országgyűlésének képviselője esküszöm, hogy képviselői tisztségem ellátása során hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez hű leszek; az Alkotmányt és a jogszabályokat megtartom, a tudomásomra jutott titkot megőrzöm; munkám során választóim akaratához és megbízatásomhoz híven, lelkiismeretesen járok el, és minden igyekezetemmel azon leszek, hogy a Magyar Köztársaság fejlődését előmozdítsam, népének boldogulását elősegítsem."

(Magyar Köztársaság Országgyűlésének Házszabálya, 1. számú melléklet -  Esküszöveg az országgyűlési képviselők eskütételéhez)

Ezt a szöveget ismeretlen tettesek mondták el 2010. május 14.-n.

"Hazánk neve Magyarország"

(Magyarország Alaptörvénye - Alapvetés, A) cikk)

Magyarország Alaptörvényét ugyanezen (fentebb említett) ismeretlen tettesek fogadták el 2011. április 18.-án.

Mondhatnánk: ez az eskü sem tartott túl sokáig. Mondjuk eleve arra esküdtek föl, amit nem ismernek el. Viszont az is igaz, hogy az eskü alól nem a szokásos módszerrel bújtak ki (ti. hogy egyszerűen nem tartották be), hanem úgy, hogy eltüntették azokat a dolgokat, amikről az eskü szövegében szó volt, lásd "Alkotmány" és "Magyar Köztársaság"...

Na ilyen és ehhez hasonló finomságokról fog szólni ez a blog.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://generalfailure.blog.hu/api/trackback/id/tr345552976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása